Pasaulinis superhitas „Forever Young“ netrukus pirmą kartą skambės XV amžiuje pastatytoje pilyje Galvės ežero saloje. Liepos 16 dieną čia, viename iš Lietuvos pasididžiavimų, Trakų pilyje, po atviru dangumi įspūdingą koncertą surengs nemirtinga vadinama grupė “Alphaville“.   



 Nemirtingieji XV amžiaus pilyje

Bilietus į elektroninės pop muzikos pionieriais vadinamos Vokietijos grupės „Alphaville“ koncertą vienintelėje pilyje Rytų Europoje, pastatytoje saloje, jau galima įsigyti „Bilietai.lt“ kasose bei internetu: www.bilietai.lt

Trakų pilyje, kurią anot pasakojimų, kunigaikštis Kęstutis XIV amžiuje pradėjo statyti gimtojoje Palangoje prie vandens įpratusioje gyventi žmonai Birutei, vokiečių grupė „Alphaville“ atliks ir pačius garsiausius savo hitus, ir naujausius kūrinius. 

„Mes grojame ir esame populiarūs daugiau nei 26 metus, todėl jaučiamės nemirtingaisiais bei laikomės mūsų sėkmės rakto – „Tvirtai nešk savo vėliavą“, – teigia pop muzikos legenda vadinamos grupės lyderis bei solistas Marian Gold.  

 Jų kūrinį perdainavo ir „One Direction“, ir Jay-Z

Amžinai nemirtinga balade „Forever Young“ išgarsėjusi grupė iškart šovė į populiarumo viršūnes. Jie net patys neįsivaizdavo, kad šis superhitas ne tik skambės visuose pasaulio kampeliuose, taps dešimčių filmų bei serialų garso takeliu, jį perdainuos ar savo kūriniuose naudos Laura Branigan, Karel Gott, Jay-Z, „One Direction“ ir dar ne viena pasaulinė muzikos žvaigždė. 

„Mums tai – komplimentas, bet to nesureikšminu. Nors kartais pasitaiko ir įdomių variantų. Pavyzdžiui, dainą „Forever Young“ yra perdirbę ir lenkų metalistai su dainuojančia moterimi. Buvo keista. Bet man įdomesnis projektas, kurį vykdo grupės gerbėjai, patys atliekantys mūsų dainas ir kas porą metų leidžiantys tokių įrašų rinkinius. Tai – didelio atsidavimo ženklas“, – pasitenkinimo neslepia Marian Gold. 

Tačiau elektroninės muzikos pionierė netapo vieno superhito kūrėja. 

Dar prieš jų kūrinį „Amžinai jaunas“, nuskambėjo pirmasis jų superhitas „Big in Japan“, o po to – „Jerusalem“, „Sounds Like a Melody“, „Flame“, „Dance With Me“ir daugelis kitų „Alphaville“ singlų, patekusių į Norvegijos, Šveicarijos, Švedijos, Vokietijos, Nyderlandų, Rusijos, D.Britanijos ir net – Argentinos, Japonijos bei kitų šalių, ar prestižinio JAV žurnalo „Billboard“ topus.

Jų dainos skamba visuose žemynuose, o unikalus „Alphaville“ vokalisto balsas nepaliauja žavėti milijonus žmonių.

„Turiu keturias taisykles. Stengiuosi kuo mažiau plepėti, koncertinių turų metu nedalyti interviu, kiekvieną kartą, prieš atliekant pirmą dainą, balsą apšildyti ir po kiekvieno koncerto užsidaryti tyloje“, – paklaustas, kaip saugo Dievo dovaną, prisipažįsta septynerius vaikus nuo keturių moterų turintis Marian Gold. 

Įrašė naują albumą

Prieš branduolinį karą, prostituciją, socialines ir kitas aktualias bei globalias problemas dažnai savo dainomis kalbanti „Alphaville“ nepraranda populiarumo šiais laikais ir keliauja nuo Solt Leik Sičio iki Singapūro, nuo Port o Prenso iki Prahos, nuo Rusijos iki PAR.

Daugiau nei 20 pasaulinių turų surengusi grupė tarsi amžinas variklis ir dabar nesustoja vietoje: neseniai baigė įrašinėti savo aštuntąjį studijinį albumą „Catching Rays on Giant“, kuria įvairiausius projektus, tarsi keliauja pirmyn į praeitį ir kiekvieną kartą startuodami iš naujo tęsia savo nemirtingumo istoriją.

„Mes labai mylime visus savo fanus. Žinau, daug jų turime ir Lietuvoje, kur yra nutikę labai linksmų nuotykių, likę daug šviesių prisiminimų, todėl pas jus visada miela grįžti, – šypsosi Marian Gold, kviesdamas liepos 16 dieną atvykti į Pilies salą.