Marijonas Mikutavičius pristato naują kūrinį „Išėjom žuvaut“ ir jo vaizdo klipą, kurio potekstėje slypi daug daugiau nei žvejyba.

„Man vasara visada kvepia vaikyste, todėl pagrindinis veikėjas – berniukas, kuris dar turi privilegiją nežvilgčiodamas į laikrodį eiti iš nežinia kur nežinia ko. Klipo ir dainos tema – pats buvimas gamtoje, pabėgimas nuo rūpesčių, atsijungimas nuo neišsenkančio informacijos srauto, išėjimas iš betono į žolę, iš miesto – į vieškelius. Aš išeinu į žvejybą, o jūs galite mintyse pasirinkti, savo mėgstamą laiką gamtoje“, – sako Marijonas.

Jis pasakoja, kad iš pradžių norėjo tiesiog prisegti meškeriojančio vyro nuotrauką ir įdėti dainą į internetą. „Tačiau Lietuvos gamta vasarą sukelia norą dalytis jos vaizdais su visais. Taigi, susipažinome su tokiu bernioku Adomu, pagriebiau draugą su kamera ir draugą su dronu, bei išvažiavom į laukus“, – šypteli M. Mikutavičius Iš to išvažiavimo ir gimė klipas „Išėjom žuvaut“.

Klipo filmavime „dalyvavo“ trys Lietuvos upės: Ūla, Merkys ir Nemunas. Net vasarą jų sraunus vanduo stingdo šalčiu. Ypač Merkio. Todėl dainininkas yra labai dėkingas Merkinėms miestelio žmonėms, kurie savanoriškai susirinko į filmavimo vietą ir apie 30 kartų murkdė galvas lediniame vandenyje, kol buvo nufilmuotos keliolika klipo sekundžių.

Muziką dainai sukūrė gitaristas ir kompozitorius Martynas Kuliavas. M. Mikutavičius pasakoja, kad pirmiausia buvo parašytas angliškas tekstas. Frazė: „O mes išėjom žuvaut“, skambėjo: „Oh Mom, I’m gonna fly“. Kodėl M. Mikutavičiaus galvoje susidėliojo būtent tokie lietuviški žodžiai, klausti nė nereikia. Jis – prisiekęs žvejys.