Grupės „2 Donatai“ nariai pripažįsta, kad niekada negalvojo, jog kasmetinį švenčių laukimą gali lydėti pasaulinės krizės ir aplinkui vyraujantis nerimas. Tačiau kaip ir daugelis kitų, Donatas Čižauskas ir Karolis Akulavičius ragina į situaciją žvelgti kuo ramiau ir ieškoti džiaugsmo bei ramybės šeimoje, o išleidę šventinį kūrinį „Kalėdos į namus“ nori priminti, kad teigiamas emocijas galime kurti patys.

„Turbūt daugelis sutiks, kad namuose esant vaikams Kalėdų laukimas tampa dar turiningesnis, o kai greta to atsiranda ir daug laisvo laiko realizuoti visas idėjas – tuomet belieka tik mėgautis laiku. Mūsų šeima jau kuris laikas rytus pasitinka su kalėdinėmis dainomis, o namų kampai ir žaliaskarė eglė yra puošiama mūsų pačių gamintomis dekoracijomis. Dar vienas svarbus dienos ritualas – kalėdinė vakaro pasaka vaikams. Turint tokią dienos rutiną neįmanoma nepajusti šventinės nuotaikos, o kartu ir supranti, kad Kalėdas ir jų nuotaiką tikrai sukuriame tik mes patys”, – pasakoja K. Akulavičius

Tuo tarpu Donatas Čižauskas sako, kad Kalėdų įžiebimas namuose tapo svarbiausiu metų įvykiu.
„Tokio gruodžio ir tokio laukimo dar neteko patirti. Tačiau yra kita medalio pusė. Susikurtos veiklos, užsiėmimai namuose – tai tarsi pirmieji kartai, kuriems seniau tiesiog neatrasdavau laiko. Savo namuose šventinę nuotaiką palaikome įvairiausiais filmais apie Kalėdas, tačiau kai turi tiek laiko, tada supranti, kad galbūt ir tų filmų nėra tiek daug. Na, o metų įvykį paskelbėme eglutės įžiebimą, kuris prisipažinsiu džiugino ne tik dukrą“, – pasakoja Donatas.