Naują dainą „Ateik, lietau“ pristatanti dainų autorė ir atlikėja Jūratė Miliauskaitė sako, kad šis kūrinys gimė per pirmąjį karantiną. Tada, stabtelėjus pasauliui ir apsigyvenus kitoje realybėje, norėjosi savo kūryba kalbėti apie viltį – ore kvepiantį jausmų pavasarį ir lietų, ateinantį kaip ką tik gimusi viltis. Tuo pačiu tai – temos, kurios nėra pavaldžios laikui.
„Tada atrodė, kad visa ši situacija – labai laikina, kad jau netrukus sugrįšime į buvusį gyvenimą ir kad pavasaris bus ne tik kalendoriuje, bet ir širdyse.
Man pačiai tai buvo puikus laikas kūrybai, kai galėjau sau leisti sustoti. Buvusiame bėgime toks sustojimas man tapo oro gurkšniu – kaip lietus, galimybė atsisukti į save, kūrybą, buvo daug šviesos ir vilties“, – sakė J. Miliauskaitė.

Tada juodvi su gitara turėjo daug laiko sau. Tik laikinumas taip greitai nepraėjo. Vėliau, sako Jūratė, gimė idėja įrašyti mini diską (EP), karantino juodraščius paverčiant kokybiškais šiuolaikiškais garso takeliais.
„Ši daina man pasirodė tokia organiška ir melodinga. Tokia muzika nėra skirta šokiams. Melodijos, ko gero, yra pagrindinis raktas į mano muziką.
Dar pastebėjau, kad ne kiekvieną dainą gali aprengti šiuolaikiniu rūbu. Taip tiesiog yra. Noriu to ar ne – mano pastarųjų metų muzikinė kryptis linksta į stilių, kurį pavadinčiau artimu bardų stiliui, tai – tarsi tekstų išdainavimas. Visų pirma ateina tekstas, o tada jį lydi muzika. Nėra taip, kad tekstas būtų bet koks – kad tik surimuotas“, – kalbėjo atlikėja, savo kūryboje ieškanti teksto ir muzikos lygiavertiškumo ir vienas kito papildymo.