Viena populiariausių šių dienų jaunųjų Lietuvos atlikėjų Monika Pundziūtė-Monique išleido pirmą, pozityvumu trykštantį šių metų singlą ir vaizdo klipą „Friends“.

„Paieškos užtruko. Per tą laiką parašėme daugybę dainų. Visos jos buvo skirtingos, nes išbandėme įvairiausias muzikines stilistikas. Kažkur viduryje proceso atsirado ir „Friends“. Tačiau iš pradžių į šią dainą rimtai nežiūrėjau, tik vėliau supratau kiek džiaugsmo ir įkvėpimo ji man teikia. Privalėjau ja pasidalinti su klausytojais“, – apie „Friends“ kūrybos procesą kalba Monique.

Naują dainą Monika sukūrė kartu su mylimuoju muzikos prodiuseriu Pauliumi Vaicekausku-Plucando. Prie dainos kūrimo prisidėjo ir dainininkės draugė, žinoma Suomijos atlikėja Ilon, taip pat su tokiomis pasaulinėmis žvaigždėmis kaip Edas Sheeranas, Alma dirbantys garso inžinieriai Arttu Peljo ir Henkka Niemisto.

Monique pasakoja, kad kurdama „Friends“ norėjo žmones įkvėpti drąsos ir pasitikėjimo savimi – būtent taip kiekvieną kartą perklausius ar atlikusi šią dainą jaučiasi atlikėja. Pozityvumu ir gera energija trykštanti ritminga daina gerai pasijausti privers kiekvieną.

Dainos „Friends“ vaizdo klipą režisavo kino ir reklamų režisierius Simas Lindešis. Kūrinio charakterį jis atskleidžia naudodamas intensyvius kadrus, šokį, judesį ir nesibaigiančią atlikėjos energiją.