Grupės „2 Donatai“ narys Donatas Čižauskas ilgai kaupėsi ir pagaliau ryžosi įrašyti pirmą savo solinę dainą „Tebūnie“. Dėl šio žingsnio atlikėjas pripažįsta ilgai dvejojęs, tačiau galiausiai nusprendęs palikti viską klausytojų teismui.
„Šioje dainoje galima atrasti visokiausių prasmių. Ji yra apie sudužusią širdį, bet ne meilės prasme. Mes visi turime svajonių, kurios dažnai mums atrodo neįgyvendinamos. Ir suabejoję savo jėgomis mes verčiau nusprendžiame jas paleisti, pamiršti ir siekti kitų tikslų. Man taip būna su dainų rašymu. Atrodo, rašau rašau kelis mėnesius kokį kūrinį, ir kai viską baigiu, suprantu, kad jis visgi nepasieks klausytojų. Neišdrįsti dainos išleisti“, – atvirai pasakoja Donatas Čižauskas.

Atlikėjui dainų kūrimas yra visai ne naujiena – jis pats parašė kone visą grupės „2 Donatai“ repertuarą. Tačiau kai kalba pasisuka apie asmeninę kūrybą, Donatas pripažįsta savo jėgomis taip stipriai nepasitikintis.

„Jau ilgą laiką rašau dainas ir savo grupei, ir kitiems atlikėjams. Tačiau dabar pirmą kartą nusprendžiau sudainuoti vienas ir padaryti viską taip, kaip pats noriu. Ir tik klausytojai nuspręs, ar mano širdis bus sudužusi, ar nesudužusi – kaip kad dainuoju dainoje“, – juokauja Donatas.