Tai, kas vyksta Ukrainoje, abejingų nepalieka. Apmaudu, skaudu, nesuvokiama. Šiame fone gimė nauja grupės „Kitava“ daina „Esam kartu! / Разом всі ми!“.

Noras kažkuo padėti, išsiųsti nors mažą žinutę apie buvimą kartu su ukrainiečių tauta, nenumaldomas troškimas priversti pasaulį pabusti – tai, kas bendram projektui sujungė net pusę tūkstančio Šiaulių miesto dainuojančių ikimokyklinio amžiaus vaikų ir moksleivių.

„Tikrumas, nuoširdumas ir didžiulė jėga sklinda matant ir girdint muzikinę dainos visumą. Jau dainos vidury norisi skanduoti kartu „pasauli, pabusk!”, – pasakoja grupės nariai.

Jautriausia, be abejonės, tai, kad dainos įraše ir videoklipo filmavime dalyvavo 17-metė ukrainietė Arina Balaban, kartu su mama karo atblokšta iš Donbaso regiono.

Tikrai stebuklo vertas atsitiktinumas nutiko grupei ieškant, kas galėtų išversti dainos priedainį į ukrainiečių kalbą. Geranoriškų šiauliečių dėka per pusdienį pavyko rasti Ariną, jos mamą Iriną ir su jomis susitikti.

„Laikas, praleistas kartu, ieškant tinkamiausių žodžių, padedančių skleisti dainos žinutę ukrainiečių kalba, buvo jaukus ir lyg įmagnetintas buvimo tarp skausmo ir vilties. Vertimas tikrai pavyko. Ir staigmena. Paprašę Arinos padainuoti, kaip jis skambėtų ukrainietiškai, visų nuostabai, išgirstame puikiai dainuojančią septyniolikmetę ukrainietę, kuri vis dar viliasi brandos egzaminus šiemet laikyti savo šalyje,“ – jautriomis akimirkomis dalijasi grupės „Kitava“ nariai.