Net po 25-erių metų scenoje Rūta Ščiogolevaitė vis dar Stebina: pavasarį ji pradeda kūriniu „Nauja diena“, kuris, pasak atlikėjos, simbolizuoja ir naują kūrybinį etapą, kuriam ji jaučiasi ypač pasiruošusi.

„Susidėjo daug skirtingų faktorių, kurie mane vėl įkvėpė rašyti dainas, taip pat po daug laiko vėl dirbu su didele, itin palaikančia komanda ir tai labai motyvuoja“, – pasakoja dainininkė.

Daina „Nauja diena“ pasirodo po Šv. Velykų, vis dar skaudžiame pasaulinių įvykių kontekste ir Rūta neslepia, kad būtent visos šios patirtys, virsmai, išgyvenimai ir atsispindi kūrinyje.

„Viskas susidėjo: tiek naujas asmeninio gyvenimo etapas, tiek situacija pasaulyje, tiek pavasaris, tiek kūrybos ilgesys: ilgą laiką nerašiau, o dabar jaučiu, kad vėl turiu ir noriu labai daug pasakyti, noriu muzika skleisti jausmą, kuris turi magišką galią kažką keisti“, – sako atlikėja.

Ištikimiausi gerbėjai pastebės, kad ypatinga ne tik nauja daina, bet ir Kristinos Radžiukynaitės – KaYros režisuotas vaizdo klipas, kuriame jautriai skleidžiasi ir Rūtos asmenybė.