2001 m. išleistame „platininiame“ bei populiariausiame „Pikaso“ albume „Cukrus“ skambėjo ir daina „Jeigu aš ne tavo“. Praėjus dviems dešimtmečiams grupė nutarė ją perrašyti ir taip papildė atnaujintų savo „auksinės kolekcijos“ kūrinių sąrašą, kuriame jau puikuojasi tokie hitai, kaip „Baltas laiškas“, „Jis tau meluoja“ bei „Ašarėlė“.

„Ruduo kupinas melancholijos. Ruošdamiesi koncertų turui, pagalvojome, kad daina „Jeigu aš ne tavo“ savo laiku nesulaukė pakankamo dėmesio. Ji nebuvo išleista radijo singlo pavidalu, netapo numeris vienas. Nors dainos žodžiai aktualūs ir šiandien,“ – sakė grupės nariai, kurie yra įsitikinę, kad naujai skambantis kūrinys sukels atgarsį ne tik ištikimų „Pikaso“ gerbėjų širdyse, bet ir paskatins įsiklausyti ir kitus.

„Kartais reikia tiesiog jausti. Galbūt – kentėti. Iškentėti. Tik tada žmogus gali pats save išgydyti ir pats sau padėti. Mokslininkai iki šiol nelabai gali paaiškinti, kas per jausmas yra meilė, vadinasi ir jos netektis – taisyklėmis neaprašyta ir kiekvieno iš mūsų asmeniniais išgyvenimais paremta patirtis,“ – sako „Pikaso“ vaikinai.

Grupės nariai žada, kad naujam gyvenimui prikeltas kūrinys bus įtrauktas į artėjančio koncertų turo per Lietuvą pasirodymus. Ir priduria, kad, jam pasibaigus, solinių koncertų neberengs: „Pikaso“ apsisprendė, kad po koncertų spalį ir lapkritį labai atsakingai įvertins visus koncertinių pasirodymų siūlymus ir daugiau dėmesio skirs kūrybinei veiklai.