„Nauji keliai“ – taip vadinasi ką tik įrašyta ir išleista Merūno daina. Paklaustas, kur tie nauji keliai veda, Merūnas šypsosi: dainos pavadinimas jam išties simbolinis. Beveik po ketverių metų paskelbęs apie savo koncertų turą jis prisipažino, kad po ištikusios gilios kūrybinės krizės pagaliau mato savo naują kelią.

Pasakodamas, kaip jis atrado naujus kelius, pasiūlo grįžti į pačią pradžią – tuos laikus, kai būdamas jaunas, dar vienam nežinomas, iš Kauno atvyko dalyvauti projekte „Kelias į žvaigždes“. „Tuomet ten man pasiūlė atlikti dainą „O, gražuole“. Jau nereikia pasakoti, kad daina tapo mano vizitine kortele. Po to ilgus metus jos žmonės per koncertus labai laukdavo. Tačiau mano santykis su pačia populiariausia atliekama daina buvo sudėtingas“, – prisipažįsta Merūnas.

Susitaikęs su populiariausia savo atliekama daina, Merūnas apžvelgė visą repertuarą. „Supratau, kad buvau labai pamėgęs dramatiškus arba lyriškus kūrinius. Tokių lėtų, liūdnų, skatinančių apmąstymus, skaudžių turiu daugiau nei per koncertą galėčiau išdainuoti. O va iš linksmų, tai… tik „O, gražuole“, – pasakojo Merūnas.

Tai supratęs, jis užsibrėžė tikslą papildyti savo koncertus greitesnio tempo, linksmesnėmis dainomis. Taip gimė „Nauji keliai“.