Nors grupę „2 Donatai“ dažniausiai įprasta girdėti atliekant linksmus, šokti kviečiančius kūrinius, šįkart muzikantai gerbėjams nori parodyti kiek kitokią savo pusę. Atlikėjai pristato lyrinę dainą „Esu žmogus“ ir Donato Čižausko gimtinėje Plungėje nufilmuotą vaizdo klipą.

„2 Donatai“ narys Donatas Čižauskas prie naujojo kūrinio rašymo užtruko ilgai – dvejus metus ją gludino, tobulino, kol galiausiai nusprendė, kad laikas pristatyti. Nors tai nėra pirma lyrinė daina grupės repertuare, tačiau kiti kūriniai galiausiai pavirsdavo šokių muzika. O šįkart atlikėjas sako norintis, kad taip ir liktų.

„Noriu, kad ši daina skambėtų lyriškai ir rimtai. Noriu, kad mūsų koncertuose žmonės suklustų ir įsiklausytų į žodžius. Daug kas galvoja, kad dainuojame tik linksmas dainas ir esame plevėsos „balių muzikantai“. Bet mes taip pat galime būti rimti, o ypač savo asmeniniuose gyvenimuose“, – pripažįsta D.Čižauskas.

Būtent apie tai muzikantai kalba ir naujoje dainoje. Pasak grupės narių, jokia paslaptis, kad dažnai gerbėjai iš savo mėgstamų atlikėjų tikisi per daug, nors jie, kaip sako Donatas, yra visiškai tokie pat žmonės.

Šiam kūriniui Karolis Akulavičius ir Donatas Čižauskas nufilmavo ir klipą. Tam pasirinko Donatui ypatingą vietą – jo gimtąją Plungę, kurioje dainininkas su šeima gyvena iki šiol.

„Labai norėjau nufilmuoti klipą savo gimtajame krašte, kad visi pamatytų, kur gyvenu, ką darau, kad esu paprastas žmogus. Man nereikia didmiesčių, aš galiu gyventi, kurti, dalintis savo darbais ir būdamas čia, savo mieste“, – šypsosi jis.