Jaunųjų operos solistų kvartetas „Il Senso” naują savo kūrinį „Sparnai”.

Visi keturi „Il Senso” atlikėjai yra ne tik ilgamečiai scenos partneriai, bet ir draugai gyvenime: Indrė Anankaitė, Ieva Barbora Juozapaitytė, Laimonas Bendaravičius bei Kasparas Damulis.

„Eurovizijos“ atrankai skirtą kūrinį (tekstą ir muziką) kolektyvui parašė žinomas atlikėjas Merūnas Vitulskis.

„Vos išgirdę supratome, kad ši daina pakylėja aukščiau, jos melodija suteikia tikrus sparnus, o lietuviškas tekstas yra ypatingai jautrus. Norėjome, kad ją išgirstų kuo daugiau žmonių. Nusprendėme, kad nacionalinė „Eurovizijos“ atranka yra ypatinga vieta mums skleisti savo „sparnus” ir balsus“, – teigia grupės nariai.

Operos solistų kvartetas įsitikinęs, jog „Eurovizija“ – nemenkas iššūkis: „Tai – mums visiems pirmasis kartas. Kokia atsakomybė dainuoti specialiai mūsų grupei parašytą M. Vitulskio dainą. Tuo pačiu – ir didelė garbė. O kaip nuostabu yra dainuoti lietuviškai, visiems mums pačia brangiausia kalba.“

„Il Senso“ – populiariosios klasikos grupė, sukurta Lietuvos jaunosios kartos operos solistų. Atlikėjai susibūrė į grupę, vardan bendrų tikslų: eiti pirmyn, nesustoti tikėti ir puoselėti bei skleisti muzikos grožį. Jaunieji solistai koncertuoja jau daugelį metų ir turi profesinės patirties ne tik didžiosiose scenose, bet ir televizijos projektuose.