„Kol kiti tiltai griūva, labiausiai norisi statyti tiltus tarp žmonių,“– taip savo naują kūrinį apibūdina dainų autorius ir atlikėjas Giedrius Leškevičius.

„Kartą išgirdau palyginimą apie lieptą ir tiltą. Lieptas – tai tik pratęstas takas nuo kranto, ir veda jis netoli… Tuosyk tiltas – jungia krantus. Kartais tokius skirtingus, nors ir artimus, o kartais – tolimus, bet labai panašius. Ir man pačiam labiau norisi būti tiltu, o ne lieptu, laivo bure, o ne inkaru. Taip ir atsirado ši daina – „Tiltas“.

Šviesios, pavasariškos dainos vaizdo klipe tiltas – ne tik graži metafora. Klipo kūrėjas – operatorius ir režisierius Žygimantas Kaminskas – įamžino nuolat čia vykstantį judesį, skambančią muziką ir, žinoma, visai neplanuotai susitinkančius žmones.

Pastarieji metai Giedriui Leškevičiui kaip kūrėjui ir atlikėjui buvo ypač sėkmingi. Iš 11–os pernai išleisto debiutinio albumo „Dvigubai“ dainų, net 8 pateko į nacionalinių ir regioninių lietuvišką muziką grojančių radijo stočių topus. O dar šiemet Giedrius ketina pristatyti ir antrąjį savo albumą.

„Jau žinau, kaip jis vadinsis: „Mantros“. Kai kiekviena daina skamba kaip kartojama malda, kaip aukštyn nukreiptų minčių išraiška, šis pavadinimas pasirodė tinkamiausias visa ką apibendrinti,“– paaiškina atlikėjas, didžiąją dalį muzikinių idėjų įgyvendinantis su prodiuseriu Andriumi Bernatoniu, aranžavusiu ir šiandien pristatomą dainą. – „Man dažnai norisi vos kažką parašius, dalintis iš karto. Vis dėlto, daug brandžiau viskas pavyksta tada, kai su dainomis pagyvename, pagrojame koncertuose su gyva grupe“.

Daina „Tiltas“ – būtent tokia, subrandinta. Ją jau girdėjo Giedriaus ir grupės koncertų lankytojai, o šiandien kviečiame išgirsti ir jus.