Dainininkas Rokas Yan, visai neseniai išleidęs dainą „Praeiviai“, šiandien klausytojams pristato dar vieną muzikinę naujieną.

Tai – daina „Aidai“ bei Italijoje nufilmuotas vaizdo klipas. Kvapą gniaužiantys vaizdai, vasariška atmosfera – visa tai Rokas sutalpino naujausioje kūryboje.

Pasak Roko Yan, kūrinys „Aidai“ gimė vaikystės vasaromis praleistame sodo namelyje Dzūkijoje, todėl nostalgiško įkvėpimo tikrai nepritrūko.

„Daina „Aidai“ gimė improvizuotoje kūrybinėje stovykloje, kai su draugais ir kolegomis Iveta Svilainyte ir Žilvinu Sadausku savaitgaliui išvykome į sodo namelį Dzūkijoje, kur prabėgo visos mano vaikystės vasaros.

Ežerų ir miškų apsupty jautėmės ypatingai įkvėpti, o melodijos rašėsi kupinos laisvės, gaivališkos energijos ir lengvos pompastikos. Supratome, kad tai bus daina apie pasibaigusią meilės istoriją, kuri buvo tokia reikšminga ir ryški, kad iki šiol apie ją „skamba aidai“ – tarsi iš filmų ar pasakų“, – prisimena atlikėjas.

Kupiną įspūdingų vaizdų klipą kūrybinė komanda filmavo Italijoje – šalyje, kuriai atlikėjas jaučia didelę meilę.

„Visi, kurie mane bent kiek pažįsta, žino apie didelę mano meilę Italijai – jos kultūra neretai įkvepia ir mano kūrybą bei įvaizdį. Italijos miesteliai ir kalnai tobulai perteikė vaizdą, kurį įsivaizdavau galvoje, rašant dainą“, – apie filmavimą mėgstamoje šalyje pasakoja kūrėjas.

Tikiuosi, kad artėjant vasarai mano klausytojai įsikvėps energijos, laisvės ir sustiprintų emocijų, kurias norėjau perteikti „Aidais“, – teigia Rokas.