Ilgiausią metų dieną ir trumpiausią naktį dainų autorius ir atlikėjas Giedrius Leškevičius pristato naujai atgimusį bene žinomiausią savo kūrinį – „Daina apie Rasą“.

„Atrodytų, lyg daina specialiai Joninėms, t.y., Rasų šventei parašyta. Tokia lengva, greitai įsimenama, o ypač priedainis – „…ua pa para pam“ – lyg virusas įstringa į atmintį. Žodžiu, tikras hitas!“– su šypsena kalba Giedrius.

Ir šios kalbos turi pagrindo – daina jau yra atlaikiusi laiko išbandymą.

„Pirmą kartą „Daina apie Rasą“ suskambo dar 2013-aisiais, kai su grupe „Joke“ netikėtai buvome pakviesti koncertuoti po beveik pusmečio pauzės. Pamenu, tuomet atsakiau, kad mes prieš koncertą net parepetuoti nespėsime… Koncerto organizatorius nesutriko: „Tuomet padarykit repeticiją su žiūrovais!“. Pamaniau, kodėlgi ne? Kad koncertas taptų tikra repeticija, užrašiau naujos dainos akordus ant didelio lapo, koncerto metu būgnininkui padirigavau, kokį ritmą mušti, o visi kiti muzikantai sugrojo iš karto. Publika taip pat dainavo iš karto. Maža to, išsireikalavo šį kūrinį pakartoti!“, – su visomis smulkmenomis kūrinio atsiradimo istoriją pasakoja autorius.

Šįkart daina atgimstanti įvilkta į naują rūbą. Skambėti radijo stotyse ir vakarėliuose skirtą aranžuotę sukūrė Valdas Kabutavičius, o dainos vaizdiniam apipavidalinimui panaudotas dailininko Donato Biliaus pieštas šaržas.

„Tiek anksčiau, tiek dabar su grupe „Daina apie Rasą“ grojame į koncertų pabaigą, kai publika jau būna gerai „įkaitinta“. Labai norisi tradicijų nelaužyti ir pakviesti vos išgirdus prisijungti ir dainuoti kartu,“ – priduria Giedrius.