Dar vieną naują dainą pristatantys vilniečiai „Biplan“ šio kūrinio vaizdo klipui pasirinko itin šiuolaikišką sprendimą.

Naujausią grupės kūrinį „Viskas kaip patinka tau“ lydi „anime“ stiliaus klipas, sukurtas pasitelkus dirbtinį intelektą.

Anot kūrėjų – ko gero, tai pirmasis dirbtinio intelekto pagalba sukurtas muzikinis klipas Lietuvoje.

„Ši daina su nemažai ironijos, paprastai pasakojanti apie mūsų kasdienius dalykus – prisirišimą, atsidavimą ir pažadus, kuriuos iš jausmo lengvai prisižadam, bet neaišku, ar išpildom“, – šypsosi „Biplan“ muzikantai. „Žinoma, gerai būtų, kad šiuos pažadus brangiam žmogui išpildytume visada!“

„Viskas kaip patinka tau“ – ne tik pirmas „anime“ animacijos stiliaus vaizdo klipas „Biplan“ karjeroje, bet ir pirmasis dirbtinio intelekto pagalba sukurtas muzikinis klipas Lietuvoje. Klipą, pasitelkusi išmanų įrankį, kūrė audiovizualinio turinio agentūra „Cechas“.

Klipe yra nuorodų į grupės istoriją – iš dangaus krentančių braškių pavidalu atiduodama duoklė didžiausią pėdsaką Lietuvos muzikai palikusiam antrajam „Biplan“ albumui „Braškės“. „Anime“ stiliumi piešti veikėjai muzikantai ne visiškai nuosekliai atkartoja „Biplan“ narių tikruosius vaidmenis, pavyzdžiui, animacinės grupės vokalistas yra būgnininkas.

Netikėtas vaizdo klipo kūrybinis sprendimas gerai atspindi ne tik dainos „Viskas kaip patinka tau“ nuotaiką. Ryški ir žaisminga, anot „biplanų“ – ir dabartinė vasariška grupės nuotaika.