Devyniolika metų Lietuvoje gyvenanti ir muzikine karjera besidžiaugianti latvių kilmės dainininkė Baiba Skurstene-Serdiukė klausytojams pristato pirmąjį savo vaizdo klipą vasariškomis nuotaikomis persmelktai dainai „Žibutės”. Naujasis Baibos klipas savo lengvumu ir žaismingumu nukelia į saulėtas bei spalvų kupinas atostogas. Kaip juokiasi pati atlikėja, juk būtent taip pasaulis nušvinta mums įsimylėjus.

„Dainoje minimos žibutės – metafora pilve plazdenantiems drugeliams, kuriuos jaučiame galvodami apie savo mylimą. Matyt, gamta išgirdo mano dainos žodžius, nes klipo filmavimo metu atplazdeno ir prie manęs prisijungė tikras drugelis”, – šypsosi atlikėja.

Baiba sako, kad šios dainos atsiradimas – įrodymas, jog svajoti reikia garsiai. Dainą „Žibutės” atlikėjai parašė prodiuseriai, išgirdę vienos laidos metu juokais Baibos ištartą frazę: „O gal kas nors norėtų parašyti man dainą?”.

Klipo filmavimas nepagailėjo iššūkių bei pirmų kartų pačiai atlikėjai, bei išbandyti jėgas net su dvejomis transporto priemonėmis.

„Ko tik nepadarysi dėl pirmojo savo klipo, tad teko įveikti baimę ir mokytis važiuoti motoroleriu – ant jo sėdau pirmą kartą gyvenime. Taip pat filmavimo metu išbandžiau ir kitą transporto priemonę – valtį. Nutarėme nufilmuoti kadrų ežero viduryje, tad, sėdau irkluoti. Juk kadre turiu būti viena valtyje, tai irklavau, irklavau… Na, teko prisiminti, kad esu žvejo dukra”, – juokiasi atlikėja.

Klipo filmavimą sudrumstė ir nenuspėjami lietuviški orai. Kūrybinės komandos užmanymui įgyvendinti reikėjo vasariškos saulės ir mėlyno dangaus, tačiau, birželis – labai permainingas mėnuo, tad dėl apniukusio oro teko ne kartą perkelti numatytą filmavimo datą.