Vasarai įsitvirtinus Lietuvoje, daugelis darbo vietą norėtų iškeisti į paplūdimį. Apimtas tokių minčių, dainininkas Justinas Lapatinskas įrašė dainą „Atostogos“.

„Vasara Lietuvoje labai trumpa ir vis atrodo, kad nespėju jos išnaudoti. Toks jausmas, kad tik prasidėjusi šiluma kažkur pradingsta greitai ir netikėtai.

Bet šiemet iš tikrųjų panorau pasimėgauti laiku ir tiesiog leisti sau paatostogauti kasdien. Galima sakyti, kad pabandžiau pakeisti pažiūrį į gyvenimo tempą. Lėkimas, skubėjimas liko kažkur praeityje“, – pasakoja Justinas Lapatinskas.

„Atostogų režimas įsijungė, vos tik pasibaigė mokslo metai ir mano atžalos pradėjo tingiai leisti rytus. Prisipažinsiu, kad nuoširdžiai pavydžiu moksleiviams. Jų režimas yra vienas iš geriausių. Tad ir dainos eilutės gimė su juodu pavydu stebint jaunimą, kuris dar nežino, kas jų laukia. Nelabai, aišku, jiems tai ir įdomu kol kas“, – juokdamasis priduria dainininkas.

Daina „Atostogos“ buvo brandinta ne vienus metus ir ištraukta iš daugybės Justino kūrinių stalčiaus.

„Kai labiausiai prireikė atostogų, nusprendžiau ją išleisti. Gal kiek sarkastiška, tačiau kodėl ne. Reikia pripažinti, kad metams bėgant atostogauti yra vis mažiau laiko, o ir atostogų metu visada kas nors sugrąžina tave į darbo rutiną“.

Paklaustas ar vis dėlto nebūna dienų, kai, atrodytų norisi viską tiesiog mesti ir išlėkti atostogų nesirūpinant niekuo, Justinas Lapatinskas atsako, kad tokios mintys aplanko retai, o darbais reikia džiaugtis.

„Iš tikrųjų viską mesti ir tiesiog nieko neveikti, spėju, yra daugelio svajonė, tačiau tikrai manau, kad pagyvenus taip savaitėlę kitą nebūtų gerai, vėl prašyte prašytumėme veiklos, darbo, kad ir koks jis būtų. Kadangi muzikantų gyvenime būna visko, tikrai žinau, ką reiškia turėti ilgas „atostogas“ ir tai nėra mano mylimiausi prisiminimai. Reikia džiaugtis, dainuoti, leisti dainas ir tikėtis, daugiau priverstinio poilsio nebus. Na, o ir nuo koncertinės veiklos pailsėti užsiimant kita veikla sveika ir naudinga. Todėl mano gyvenime vyrauja arba koncertai, arba darbai aplink namus. Tai man ir darbas, ir poilsis viename“, – sako dainininkas.

Kartu su daina išleistas vaizdo klipas. Justino Lapatinsko teigimu, jis puikiai parodo, kaip visi norėtų savo biuro kėdes iškeisti į pasivaikščiojimus pajūriu ar tiesiog pagulėjimą ant smėlio priešais banguojančią jūrą.