„Visi kažko pasiilgstam. Kartais – ramybės, kartais – veiksmo. Kartais norisi pabūti vienumoje, o kartais beprotiškai, iki skausmo, trūksta žmogaus. Mums tiesiog būtina pasiilgti, nes ilgesys – vienas didžiausių variklių, kad nuveiktum kažką gero!” – pristatydamas naują dainą „Smilga“ kalba atlikėjas Giedrius Leškevičius.

Jis atskleidžia, kad būtent iš ilgesio, iš noro perteikti tą tikrą jausmą, gimė mintis dainą įrašyti kartu su visais muzikantais, gyvai, vienu metu susitikus studijoje.

„Žinau, dabar taip beveik niekas nedaro… Daug paprasčiau įgroti atskirai ir tik po to įrašus sumontuoti, sujungti į visumą. Bet niekas negali pakeisti tos akimirkos emocijos, kartu muzikuojant atsirandančios energijos.“– įspūdžiais apie dainos gimimą dalijasi autorius.

Išleidęs pirmąjį savo albumą „Dvigubai“ ir dar pernai ruošdamasis jo pristatymo koncertams, Giedrius Leškevičius sako nujautęs, kad pavyks į kolektyvą suburti gerus muzikantus.

Dabar atlikėjas prisipažįsta gavęs daug daugiau, nei galėjo tikėtis: „Per trumpą laiką tapome draugais, vienas kitą suprantančiais iš pusės žodžio. Mums nereikia ieškoti specialių progų vienas kitam paskambinti ar atsiųsti kokią žinutę į bendrą pokalbių grupę, vien tam, kad primintume: „Aš apie tave galvoju, aš tavęs pasiilgau“. Dainoje, kurią šiandien paleidžiam į pasaulį, tai irgi juntama. O mums ji brangi dar ir dėl to, kad tai – pirmoji visos grupės kartu įrašyta daina.“