„Mūsų meilė nevienoda“ – taip pavadinta nauja ir viešai dar neskambėjusi Marijono Mikutavičiaus daina, kurią lydi originalaus siužeto vaizdo klipas.

„Laisva, begalinė, visagalė, nesibaigianti, švelni, amžina, akla, besąlygiška, kasdieniška, šilta, nepakartojama, dosni, abipusė, be atsako, skaudi, atsakinga, žaisminga, kantri, aistringa, brandi, vaikiška, pašėlusi, išprotėjusi… Taip žmonės apibūdino savo meilę. Užklausęs socialiniuose tinkluose, gavau apie 700 skirtingų atsakymų“, – sako Marijonas.

Frazė „Mūsų meilė nevienoda“ dainininko galvoje užgimė dar pavasarį.

„Vaizdo klipe aš, atseit, esu kalvis ir kalu geležinę širdį. Atvirumo dėlei turiu pasakyti, kad nors vaizde ir nesimato, mes buvom pasisamdę tikrą kalvį, Matą iš Druskininkų, kad parodytų kalvystės paslapčių, nes iki tol plaktuku dažniausiai kaldavau tik vinis. Profesionalūs kalviai klipe, greičiausiai, pastebės šiek tiek melo ir prieštaravimų gamtos dėsniams, bet ko nepadarysi dėl meno. Kalvių gyvenimą atskiedėme vaizdais iš koncerto Karklėje“, – pasakojo Marijonas.

Nors Marijonas Mikutavičius dažnai gana kritiškai pasisako apie savo kūrybą ir ne itin mėgsta klausytis nuosavų dainų, apie naująjį kūrinį jis kalba kiek kitaip. „Šiaip, aš patenkintas daina. Netgi labai patenkintas. Retai įmanoma su malonumu klausytis savo dainų, o šią – galiu“, – sako jis.