GJAN – RUDUO

2019 m. atlikėjos GJan pristatyta daina „Ruduo“ ir jos elegantiška vizualizacija, kuri savyje slėpė daug gilesnę mintį, nei iš pirmo žvilgsnio galėjo pasirodyti.

„Daina yra apie nemokėjimą paleisti, tarsi strigimą emociniame kalėjime. Visa patalpa, kurioje vyksta veiksmas, šalta, niūri, metalinėmis sienomis ir durimis. Tačiau, galų gale, daina ir istorija užsibaigia pagijimu ir išsilaisvinimu. Tą labai aiškiai simbolizuoja mano herojės išnykimas“, – pasakojo GJan.

TADAS – RUDENIO NAKTYS

„Galbūt, kažkam šis pavadinimas tradiciškai asocijuosis su liūdesiu, bet man tamsios ir ilgos rudenio naktys labiau siejasi su aistra ir seksualumu. Tai būtent tas laikas, kai ilgai būname namie su savo mylimaisiais. Būtent tokia nuotaika jaučiama dainoje“, – sako atlikėjas.

INGA JANKAUSKAITĖ – ATIDUOK MAN ŠĮ RUDENĮ

Pasak žinomos kūrėjos, ši daina leidžia išsikrauti ir bent trumpam „atsijungti“.

„Mane ši daina prikelia. Leidžia išsikraut šokant, dainuojant garsiai, o ypatingai skraidina koncertuose. O jie šiuo metu pavirto į kažką labai ypatingo ir reikalingo. Kartais žodžių rasti sunku, ne visada aišku ką daryt su savo emocijom. Jų kyla visokių ir tai nei stebėtina, nei nenormalu.“, – teigia I. Jankauskaitė.

MANGO – ILGESIO RUDUO

„Įdomus dalykas: apie mus Lietuva išgirdo 1998 metais. Iki šiol vertinamos ir prisimenamos mūsų pirmosios dainos, tapusios hitais. Į auksinę klausytojų kolekciją patekusių kūrinių sąrašas – netrumpas. Gal daugeliui žmonių šiandien naujiena – naujas telefono modelis. 90-aisiais naujienų netrūko kasdien. Gyvenimas nebuvo skaitmenizuotas, džiugino paprasti dalykai. „MTV“ era, audio kasetės su užsienio atlikėjų dainomis, VHS kasetės ir vaizdo grotuvai su pirmaisiais siaubo filmais ir kitokiu – vakarietišku požiūriu į kinematografiją. Džinsai paaukštintu liemeniu, kramtoma guma ir nepatirtas laisvės pojūtis, vis kažką atrandant. Šiandien visas pasaulis telpa telefone, bet dažnai jaučiamės vienišesni ir atsiriboję. Vienintelis nepasikeitęs dalykas – tai meilė. Nei laikmetis, nei technologinis progresas ar batų kulno storis neturi įtakos norui patirti ir išsaugoti tą jausmą“, – sako grupės narės.

PIKASO – PRAVIRKĘS RUDUO

Kūrinio priedainyje skamba paprasti, bet išjausti visiems mylintiems žmonėms suprantami žodžiai.