Po ilgo laiko Lietuvoje pagaliau turime naują merginų grupę. Kaunietės „Lietuvaitės“ – tai talentingų merginų – Justinos ir Sonatos duetas, pasiruošęs sudrebinti scenas visoje šalyje.

Grupę įkūrė prodiuseris Karolis Šliažas, kurio grupių sąraše yra „Lietuvaičiai“, „ZYGGA“, „Bernužėliai“, „HIT“, „Bičiuliai“ ir „E.G.O“.

„Lietuvos muzikos scenoje jau kurį laiką ryškiausias pozicijas užima solo atlikėjai. Man, ir, manau, daugeliui kitų melomanų, nostalgiją kelia grupių klestėjimo amžius, kuomet buvo populiarios tiek vaikinų, tiek merginų trijulės, su, rodos, paprastais, tačiau širdį glostančiais tekstais bei muzikos ritmais. Nesunku pastebėti, jog šiuo metu Lietuvos popscenos rinką „valdo“ vaikinų grupės, todėl atėjo laikas nenusileisti ir merginoms“, – pasakojo K.Šliažas.

Grupės narės Justina ir Sonata scenoje – ne naujokės. Abi merginos sėmėsi patirties įvairiuose projektuose ir kaupėsi didžiajam startui „Lietuvaitėse“.

Abi atlikėjos neabejoja – turėdamos įvairios sceninės patirties supranta „kas su kuo valgoma“, žino, su kokiais iššūkiais teks susidurti, suvokia, kad praleis labai daug laiko kartu repetuodamos, vykdamos į koncertus.

Kartu su prodiuseriu Karoliu „Lietuvaitės“ jau yra paruošę visą albumą – dvylika įvairaus stiliaus kūrinių.