TOMAS AUGULIS – KALĖDŲ NAKTĮ TYLIĄ

Daina tapusi hitu, Tomo Augulio sukurta 1991 metais, atliekama ne vieno žymaus lietuvių atlikėjo ir prisimenama per kiekvienas Kalėdas.

DŽORDANA BUTKUTĖ – KALĖDŲ NAKTIS

Džordanos Butkutės „Kalėdų naktis“ – taip pat priklauso vienoms seniausių lietuviškų kalėdinių dainų, išleista antrajame Džordanos Butkutės albume „Prisimink“ 1994 metais. Nors tai nėra pati populiariausia atlikėjos daina, bet puikiai pažįstama jos gerbėjams.

MARIJONAS MIKUTAVIČIUS – VELNIAS, MAN PATINKA KALĖDOS

Viena dažniausiai radijo stočių eteriuose grojamų lietuvių kalėdinių dainų – Marijono Mikutavičiaus „Velnias, man patinka Kalėdos“, parašyta 1998 metais.

JAZZU – APIE TAVE

2018 metais vienos ryškiausių Lietuvos atlikėjos Jazzu pristatyta daina „Apie tave“ – dar vienas „saldainiukas“ lietuviškų kalėdinių dainų asorti.

SASHA SONG – ŠIĄ NAKTĮ PER KALĖDAS

Kūrinys „Šią naktį per Kalėdas“- lyg metafora, atspindinti santykius, kurie yra kupini išbandymų, pasvarstymų, dvejonių.

„Kartais susipyksti su brangiausiu žmogumi, nenori kalbėtis, nugali principai, išdidumas, lauki jo atsiprašymo, tačiau galiausiai supranti, kad ir pats privalai žengti pirmą žingsnį, rasti kompromisą, ieškoti išeities, nes šis žmogus tau yra namai. Dainos pabaigoje būtent tai ir akcentuojama“, – apie kūrinio prasmę pasakojo dainininkas.