Jaunasis Lietuvos pop dainų kūrėjas ir atlikėjas Silvester Belt siekia išbandyti savo jėgas šiais metais vyksiančiame „Eurovizijos“ dainų konkurse ir pristato kūrinį „Luktelk“.

Atlikėjas atskleidžia, jog dažnai šaltojo sezono metu aplanko tamsios nuotaikos, įsisukame į rutiną, o ši daina būtent apie tą užburtą ratą, kai, atrodo, jog pasiklystame tarp savo minčių. „Dienos bėga, ir jos visos atrodo vienodos. Dažnai girdžiu, besikartojantį ciklą – darbas-namai-darbas“, – sako Silvestras.

Atlikėjas džiaugiasi, jog prie kūrinio prisidėjo ir talentingos šių dienų atlikėjos bei dainų autorės – Jessica Shy ir Elayork: „Vieną popietę susėdome kurti, kilo mintis, jog būtų įdomu išbandyti save Eurovizijos scenoje, todėl nusprendėme parašyti dainą būtent šiam nuotykiui“.

Dainos „Luktelk“ skambesys ypatingas – pop žanras kūrinyje susijungia su monotoniškais industriniais ritmais, kurie yra būdingi elektroninei muzikai. Dainos melodija yra įsimenanti, o atsikartojantys „Luktelk“ elementai, susijungiantys su lietuvišku dainos tekstu, turėtų sudominti užsienio auditoriją. „Dainos žodžiai taip pat buvo pasirinkti neatsitiktinai – komanda ieškojo kuo įdomesnių, tačiau lietuviškai nekalbantiems, lengvai pažįstamų skiemenų“, – teigia Silvestras.