Lietuvos folkroko grupę “Žalvarinis” gerbėjai puikiai pažįsta jau daugelį metų. Grupė spėjo nueiti ilgą ir spalvingą kelią, išleisti vienuolika albumų, dalyvauti Lietuvos dainų šventėje, pasirodyti įvairiuose Lietuvos ir užsienio festivaliuose.

Šiandien grupė pristato „Eurovizijos” atrankai skirtą kūrinį “Gaudė vėjai”.

Kaip pasakoja grupės įkūrėjas, muzikos autorius ir gitaristas Robertas Semeniukas, „Žalvarinis” dažnai sulaukdavo klausimų apie dalyvavimą nacionalinėje „Eurovizijos” atrankoje.

„Atsakymas visad būna ne toks, kokio tikisi mums rašantys gerbėjai. Na, o šiemet situacija pasikeitė. Kažkas viduje subrendo, vidinis balsas pakuždėjo, kad reikia save išmėginti šiame konkurse. Tačiau niekada nesakyk niekada! Žiūrint iš dabartinių perspektyvų šiek tiek viskas kitaip atrodo. Stebint šį konkursą, matai, kiek ten nemažai būna roko grupių ar alternatyvių, kantri, folko atlikėjų, tad kodėl gi mums nepabandžius, juolab, kad tikrai turime ką parodyti?” – pasakoja Robertas.

Daina „Gaudė vėjai” – apie mūsų visų bendrystę ir vienybės svarbą. Šis jausmas pamatinis ir toks stiprus, galingas, kad griauna blogio sienas ir visada veda į šviesą. Svarbu išlaikyti savąjį pradą, savas vertybes, saugoti savo žemę ir tai, ką branginame. Stovėdami tvirti kaip kumštis ir tik eidami išvien galime išsaugoti tai, kas mums svarbiausia.