„Kai paklausia, kodėl aš laimingas, atsakau: būti laimingam yra daug lengviau, negu būti nelaimingam. Net tada, kai atrodo sunku, iš tiesų tegul bus lengva. Lengviau už orą!“ –sako atlikėjas ir renginių vedėjas Giedrius Leškevičius.

Šiandien jis išleidžia naują autorinių dainų albumą „Lengviau už orą“, o kartu su juo – titulinę albumo dainą ir jai sukurtą vaizdo klipą.

„Daina taip ir gimė – lengviau už orą. Važiavome iš oro balionų festivalio Šveicarijos Alpėse. Vairavau 5 val., o po to sėdau į galą ir vienu ypu parašiau tekstą. Melodija jau sukosi galvoje. Kai sustojome degalinėje, iš bagažinės išsitraukiau gitarą . Pačiam nerepetavus, iš karto įvyko dainos akustinė premjera su žiūrovais – bendrakeleiviais“, – prisimena Giedrius.

Išvykdamas į minėtą balionų festivalį, Giedrius jau buvo įpusėjęs antrojo autorinio albumo įrašus. Kaip pats pripažįsta, naujai gimusi daina atnešė ir naujų vėjų į viso albumo skambesį.

„Albumas turėjo vadintis visai kitaip. Bet kai parašiau „Lengviau už orą“, iš karto buvo akivaizdu, kad likusios dainos turi lygiuotis į šią. O patį albumą pavadinti kaip nors kitaip būtų netgi nuodėmė“, – atskleidžia autorius, čia pat pasidžiaugdamas, kad muzikos prodiuseriui Andriui Bernatoniui puikiai pavyko suderinti visas muzikines idėjas, sujungiant tiek anksčiau parašytas, tiek naujas dainas. Albume jų – vienuolika.