Dainų autorius, atlikėjas ir prodiuseris Justinas Stanislovaitis pristato naują lietuvišką dainą „Akys kalnų“. Melodinga daina, kurioje dviejų žmonių jausmų ir santykių raida pateikiama kaip nepaprasta kelionė į kalnus. Ši daina žymi ir naują muzikos autoriaus bei atlikėjo kūrybinį etapą.

Justinas Stanislovaitis džiaugiasi pradėjęs ir naujo albumo įrašus, kurį ir reklamuoja daina „Akys kalnų“. Melodingas ir energingas muzikinis kūrinys pasakoja apie nepaprastą dviejų žmonių jausmų kelionę ir lygina ją su žygiu į aukštus kalnus.

„Santykiai – lyg sudėtingas kopimas į aukščiausias viršūnes, kur itin svarbus pasitikėjimas. Visada norėjau sukurti dainą apie tą nepaprastą, sunkiai nupasakojamą jausmą, kai mylintis žmogus, žvelgia į mylimojo ar mylimosios akis ir jį drąsina žengti toliau. Tai jausmas, lyg eitum tarp gilių tarpeklių ir svaigių aukštumų, kai pasijunti esąs tarp milžiniškų sniegingų viršukalnių su viduje spurdančia, bet atvira naujiems atradimas širdimi“, – pasakoja J. Stanislovaitis, tikėdamasis, kad „Akyse kalnų“ kiekvienas klausytojas atras savas patirtis.

Paklaustas, ar „Akys kalnų“ gimė atsitiktinai, o gal laukė savosios valandos, autorius pabrėžia kūrybinės akimirkos galią, kai net metų metus brandinta mintis vieną dieną ima ir pavirsta daina. „Manau, kiekvienas menininkas savo kūrinius, kaip idėjas brandina ilgai, jas praturtina gyvenimo nutikimais, jausmų ar išgyvenimų patirtimis. Atrodo, kad tie kūrybinių idėjų daigeliai virpa laukdami savosios valandos ir kartais labai netikėtai prasikala. Manau, taip yra ir su mano dainomis“, – atvirauja Justinas.