DONNY MONTELL – RYTO SAULĖ

„Prisimenu vasaros stovyklas, kur užgimdavo pirmosios paaugliškos meilės. Tai būdavo gražiausi santykiai, kurie baigdavosi su paskutine vasaros diena – ji iš vieno miesto, tu iš kito. Šis sentimentų ir nostalgijos kupinas jausmas sugrįždavo kiekvieną vasarą. Norėjau būti pirmas, išvydęs ryto saulę“, – dainos istorija dalinasi D. Montvydas.

IRENA STAROŠAITĖ – SAULĖ LEIDŽIAS 2021

Metai bėga, bet geros dainos tikrai nesensta. Viena iš jų, prieš 25-erius metus Irenos Starošaitės sudainuota ir jos vizitine kortele tapusi, daina „Saulė leidžias“.

VYŠNIOS – PALIKOM SAULĘ TOLI

„Visos dainos, kaip sakoma, dažniausiai vienaip ar kitaip yra apie meilę, todėl ir ši daina nėra išimtis”, – sako grupės „Vyšnios“ narės.

ŽEMAITUKAI – SAULĘ KVIEČIU

„Per daug nesiblaškėme bandydami išrasti ką nors naujo, tiesiog stengėmės perteikti romantišką, jaunatvišką meilę“, – apie šią dainą pasakojo grupės nariai.

PIKASO – SAULĖ

„Pikaso“ vardas publikos tebėra siejamas su nuotaikingomis dainomis, pozityvia energija ir puikiais pasirodymais.

ANDRIUS MAMONTOVAS – O, MANO SAULE

„Nors daina „O, mano saule“ jau skaičiuoja 38 metus, ji populiari ir, sakyčiau, net vis dar populiarėja ir dabar. Pastebiu, kad net ir po tiek laiko daina pasiekia vis naujus klausytojus. Interneto galimybės leidžia jai gyvuoti ir suskambėti naujai – versijų šiandien yra ne viena. Ir aš džiaugiuosi, kad ji gali įgauti naują prasmę“, – pasakoja Andrius.

2KVĖPAVIMAS – SAULĖ

„Dainą iškart mintyse pavadinau „Saulė“. Suprantu, kad labai jau tradicinis pavadinimas, bet nieko negaliu padaryti, joks kitas dainai tiesiog netiko. Tada paklausiau prodiuserio, kuo vardu mergina, kuri įdainavo tas pirmas eilutes. Jis sako: Saulė. Net atsisėdau iš netikėtumo. Taigi, dainą „Saulė“ su manimi dainuoja Saulė Kavaliauskaitė. Dabar žodžiai įgyja dar ir visai kitą prasmę“, – sako atlikėjas.