PIKASO – PER MAŽAI NAKTIES

Grupės „Pikaso“ nariai pripažįsta, kad jiems, kaip vyrams, kartais taip pat pristinga teisingų žodžių pojūčiams išreikšti: „Nauja daina „Per mažai nakties“ gali padėti tiems, kurie įsitikinę, esą nemoka gražiai arba daug kalbėti. Kartais meilei reikia tylos, kartais – įrodymų darbais, bet niekas dar neatšaukė esminės taisyklės „Kalbančios širdys“, – sako „Pikaso“ nariai.

SAULIUS PRUSAITIS – NAKTIES NELAUK

„Kai manęs klausia, kaip kurti dainas, patarimo niekam duoti negaliu. Tarkim ši – „Nakties nelauk“ – prasidėjo nuo priedainio frazės. Tie keli žodžiai tiesiog įsėdo man į smegenis ir nepaliko ramybėje“, – sako dainininkas.

DONATAS MONTVYDAS – ATIDUOČIAU UŽ NAKTĮ BET KĄ

Kūrinys intriguojančiu pavadinimu iš karto atkreipia dėmesį, o atlikėjas tik paantrina, kad šio kūrinio jam keliamos asociacijos yra susijusios su pirmuoju paauglystėje susikurtu moters idealu.

TADAS – RUDENIO NAKTYS

Įrašų studijoje atlikėjas nuolat dirba vakarais ir šiaip yra tikras pelėda. „Gal todėl ir gimė daina pavadinta „Rudenio naktys“, nes tai man labai savas, širdžiai artimas metas. Esu visiškai naktinis žmogus. Galiu ilgiausiai nemiegoti, nuveikti daug dalykų, sukurti naujų dainų. Tamsa manęs nebaugina, ruduo nekelia liūdesio“, – sako Tadas.

QUEENS OF ROSES – NAKTIES NEGANA

Vasariško lengvumo, jaunatviško polėkio ir entuziazmo kupina daina, kurią papildo vienoje gražiausių Lietuvos vietų filmuotas vaizdo klipas.

DAINOTAS VARNAS – AKYS NAKTIES

Koks geresnis prieglobstis vizijoms ir iliuzijoms, jei ne naktis. Dainos klipas filmuotas Barselonoje, jame vaizduojami du žmonės išgyvenantys naktį dideliame mieste. Du nepažįstamieji klaidžioja gatvėmis. Kiekvienas sau atskirai, tačiau jų jausmai tie patys: vienatvė ir tikros meilės troškimas. Tai istorija apie nesusitikimą. Nors jie – tame pačiame mieste, tose pačiose gatvėse. Kartais net būna visai šalia. Tačiau prasilenkia ir vienas kito nepastebi.

EROS – VĖJŲ NAKTIS

„Meilė – tai toks slidus dalykas“, – lyg juokais, lyg rimtai pasakoja atlikėjas. „Kartais net nesupranti, ar bėgti, ar užkariauti, ar apsisaugoti. Bet ji ateina ir viskas. Iš tiesų, tai kone keisčiausias jausmas, kurį mums atsiunčia Dievas: ir, manau, geriau jį patirt, net jei vėliau teks nusivilti ir prarasti žmogų, nei visai nežinoti, kas ta meilė yra“, – įsitikinęs Eros.

ASTA PILYPAITĖ – NAKTINIS TRAUKINYS

„Tai daina apie meilę, išsiskyrimą, laukimą, susitikimą. Vieni skuba namo aplankyti tėvus, kiti linksmintis su draugais, treti tiesiog keliauja, ieškodami savo krištolo stoties. Vieni pasitinka, kiti išlydi, byra liūdesio ir džiaugsmo ašaros, žinoma, kvepia kava. Ir nors į langą barbena lietus, žvaigždėtas dangus, gera muzika ir užsupantis traukinio ratų ritmas veda mus pirmyn“, – pristatydama kūrinį savo mintimis dalijosi Asta Pilypaitė.