OVIDIJUS VYŠNIAUSKAS – LOPŠINĖ MYLIMAI (1994 M.)

Pirmą kartą Lietuvos televizija „Eurovizijoje” nusprendė dalyvauti 1994 metais. Tuo metu konkursas jau antrą kartą iš eilės vyko Airijoje. O. Vyšniauskas pasirodė 16-oju numeriu. Pasibaigus balsavimui buvo aišku, jog Lietuva negavo nei vieno taško ir liko paskutinė. Dainininkas yra sakęs, kad jeigu žinotų koks tai konkursas, būtų važiavęs su visai kita daina.

AISTĖ SMILGEVIČIŪTĖ – STRAZDAS (1999 M.)

1999 metais „Eurovizija” vyko gegužės 29 dieną. Lietuvai atiteko garbė pasirodyti pirmuoju numeriu ir taip pradėti konkursinę programą. Aistė scenoje buvo viena, bet nepaisant to, daina buvo atlikta puikiai ir iki šiol liko daugybės „Eurovizijos” užsienio fanų atmintyje.

SKAMP – YOU GOT STYLE (2001 M.)

2001 metais gegužės 12 dieną konkursas persikėlė į Danijos sostinę Kopenhagą. Mūsų atstovai – „Skamp” trijulė pasirodė 8 numeriu. Gauti 35 taškai lėmė13 vietą, kuri užtikrino Lietuvos dalyvavimą „Eurovizijoje” kitais metais.

AIVARAS – HAPPY YOU (2002 M.)

2002 metų gegužės 25 dieną atėjo metas 24 šalių atstovams žengti į sceną ir kovoti dėl geriausių vietų. Tuo metu Estijos sostinėje – Taline vykusiame „Eurovizijos” dainų, Aivaras pasirodė paskutiniuoju numeriu. Lietuva gavo tiktai 12 taškų ir užemė priešpaskutinę vietą. Šios vietos nepakako gauti bilieto į kitų metų „Euroviziją”.